SMARTneurolab

News

Slimmer meten is beter weten? De mogelijkheden van mixed reality bij mensen met een hersenletsel

Hanne Huygelier en Elissa Embrechts gaven onlangs een interessante workshop over het gebruik van mixed reality voor de assessment en revalidatie van mensen met een hersenletsel. De workshop was speciaal bedoeld voor logopedisten en audiologen en vond plaats aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen.

Elissa Embrechts
Hanne Huygelier

Tijdens de workshop kregen de deelnemers de kans om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen in de neuropsychologie en kinesitherapie. Ze konden experimenteren met verschillende tools, zoals Scan+ (congruent movement training), OCS+, HemiRehApp en Koji’s Quest. Er was ruimte voor interessante discussies en kennisuitwisseling in beide richtingen. Na deze workshop waren de deelnemers volledig op de hoogte van de laatste trends in de neuropsychologie. Wij kregen dan weer nieuwe ideeën om onze tools verder te ontwikkelen en communicatievriendelijker te maken. Kortom, een geslaagde dag vol inspiratie en nieuwe inzichten!

Koji’s Quest demo