SMARTneurolab

News

Interview with the Illuster Magazine – March 2021

In Illuster, Tanja Nijboer talked about our project “Geef om onderzoek naar hersenletsel“. It is a project as a part of the yearly campaign of UU. Everyone, young and old, can be affected by brain damage. Patients with brain damage could have extreme difficulty in dealing with social or difficult situations at work or at school. Current research cannot explain all problems, because the daily lives situations of the patients differ tremendously from the clinical test environment. By applying realistic worlds in Serious Games, Virtual Reality, and Augmented Reality, we can replicate the daily lives better. Therefore, the patients can be treated faster and more effectively. There is a great need of VR glasses software and HoloLenses to help as many as possible children and adults to work on their recovery at home. Will you also help us?

Note: The magazine is written in Dutch.

Read the whole interview: VR-brillen voor patiënten met hersenletsel (page 10-11)

In het Nederlands:

In Illuster vertelt Tanja Nijboer over ons project in de jaarcampagne van de UU: Geef om onderzoek naar hersenletsel.  Iedereen, jong en oud, kan getroffen worden door hersenletsel. Patiënten met hersenletsel kunnen vaak minder goed of niet meer functioneren op school of werk en in sociale en drukke situaties. Huidig onderzoek verklaart niet alle klachten, omdat de situaties in het dagelijks leven enorm verschillen van die in een klinische testomgeving. Door het gebruik van realistische werelden in serious games,Virtual Reality en Augmented Reality kunnen we het dagelijks leven beter nabootsen, waardoor patiënten effectiever en sneller behandeld kunnen worden. Er is grote behoefte aan VR brillen software en hololenzen, zodat zoveel mogelijk kinderen en volwassenen thuis kunnen werken aan herstel. Helpt u mee?

Lees het hele interview: VR-brillen voor patiënten met hersenletsel (blz. 10-11)