SMARTneurolab

News

Hoe kan Augmented Reality helpen bij visuospatieel neglect?

Judy onderzoekt hoe Augmented Reality kan worden ingezet bij behandeling op maat.

Na een beroerte kunnen er aandachtsproblemen ontstaan: zonder het te weten eet je bijvoorbeeld alleen de rechterhelft van het bord leeg of bots je veel vaker tegen objecten in de gang die je telkens maar niet opmerkt. Deze aandoening heet visuospatieel neglect. Om neglect te behandelen wordt er visuele scanningstraining gegeven. Judy werkt als ergotherapeut dagelijks met mensen met neglect na een beroerte. Het viel haar op dat deze behandeling niet door iedere revalidant als prettig wordt ervaren. In deze vlog legt zij uit waar haar onderzoek over gaat. Deze vlog werd gemaakt in het kader van haar nominatie voor de George Beusmanswetenschapsprijs!